vrijdag 23 maart 2012

IMDB

Hoi Mediavolk,

Ik ben een filmfanaat en met mij nog vele andere mensen. Net als het weer, zijn films echt een gespreksonderwerp. Ik gebruik al een zeer lange tijd: IMDB, om op de hoogte te blijven van de nieuwste films, de beste films en dat wat er nog moet komen. Ze maken gebruik van 'het internet' om hun score te geven. Alle mensen hebben de mogelijkheid om te stemmen. Maar de stem van iemand die heel veel beoordeeld heeft, is meer waard dan iemand die weinig doet. Dit betekent dat de experts beloond worden wat tegelijkertijd nut heeft voor de website. Een heel slim plan. Uiteindelijk geeft het, voor mij, altijd de juiste weergave van de films (en tv series), omdat het volk bepaald wat de score is.

Wat betekent dit voor kinderen? 
Net als bij bol.com (in een andere blog: http://mediapedagogiek.blogspot.com/2012/02/bolcom-reviews.html) is het voor kinderen fantastisch leuk om reviews te gaan schrijven. De reviews worden erg serieus genomen op IMDB (ze worden beoordeeld). Het is wel echt een groep 8 opdracht (misschien in groepjes) want het is in het Engels. Je kan natuurlijk wel Nederlandse beoordeling schrijven, bijvoorbeeld op een blog (of op bol) maar toch stemmen op IMDB. Als kinderen in aanraking komen met dergelijke sites, en er deel van willen zijn, ontwikkelen ze een immense taalvaardigheid Engels. Soms is het aanbieden al genoeg.

Wat betekent dit voor de leerkracht?
Behalve een hobby/passie voor kinderen is het als leerkracht een perfecte manier om op de hoogte te blijven van  films voor kinderen en de beste films uit te kiezen. Kortom, een site waar je zowel privĂ© als professioneel gebruik van kan maken. http://www.imdb.com/


Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met IMDB,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten