vrijdag 9 maart 2012

3D printer

Hoi Mediavolk,

Op zoek naar de nieuwe (tweede) 'industriële revolutie'! Met de 3D printer staat de toekomst open. Nu duurt het misschien 12 minuten om een fluitje te maken (zie clip), maar bedenk de mogelijkheden over 10 jaar. We kopen geen objecten meer, maar we kopen gewoon 'bleuprints'. Je zet het plan in je computer die gekoppeld is aan de 3D printer (zoals je dat nu ook doet met de printer), je klikt op printen (nog steeds net als nu) en binnen enkele minuten heb je het object.

Wat zijn de mogelijkheden in de toekomst? Beeld je in hoe je nu iets download. Weet je nog welke gevolgen dit had voor de politiek en uiteindelijk de maatschappij? We leven nu in een hele andere wereld, waar open communicatie (dankzij downloaden) massaal is geworden. Met deze nieuwe toepassing wordt het delen van voorwerpen net zo intens. We gaan een tijdperk in waar we onze eigen voorwerpen creëren! De prijs wordt nu het materiaal en niet meer het merk; goedkoper dus. Welke gevolgen heeft dit voor de economie?

Daarnaast geeft dit apparaat prachtige mogelijkheden voor kinderen en creatieve geesten. Als kinderen zelf dingen kunnen ontwerpen wat daadwerkelijk van hoge kwaliteit is, worden ze misschien wel wat serieuzer genomen in de maatschappij. Dankzij het internet hebben jonge mensen een stem; ze zijn de nieuwe innovators van de toekomst. Dankzij de 3D printer kan elk kind uitvinden en creëren. Het zal daarom niet lang duren voordat de 3D printer een mooie plek krijgt op de basisschool!

Kijk a.u.b. nog even naar deze video:


Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met de 3D printer,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten