dinsdag 13 maart 2012

Minecraft

Hoi Mediavolk,

Ken je minecraft al? Het is een (mogelijk online) wereld die bestaat uit blokjes. Elk blokje is een soort element, denk aan: water, vuur, steen, hout et cetera. Blokjes kan je weghalen en hiervoor krijg je specifieke elementen terug. Je kan ook blokjes weer zelf creëren uit de elementen die je hebt verzameld. Zo kan je eigenlijk alles maken wat je maar wilt en dat wordt ook gedaan! Kijk nog even naar het (korte) clipje hieronder om te begrijpen hoe het spel eruitziet:

Er heersen ook gevaren in deze grote wereld; creepers. Deze monsters lopen rond in jouw wereld. Het zijn, naast andere spelers, de meest voorkomende vijanden. Per element zijn er ook vijanden, deze hebben allemaal een verschillend bereik: de één valt aan als je 10 hokjes in de buurt bent, een ander doet dit al bij 20 et cetera. Minecraft wordt ontzettend veel gespeeld voor de vrijheid die het spel biedt. Met de mogelijkheid om alles te kunnen maken wat je zelf kan bedenken, is de creativiteit van de wereld zichtbaar geworden:


Maar wat blijkt: er wordt les gegeven in Minecraft! hoe cool is dat? In dit indrukwekkende laatste filmpje zie je op welke wijze (en waarom) er wordt gewerkt met Minecraft. Dit is lego voor gevorderde: kijk vanaf 6:05.



Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met Minecraft,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten