maandag 9 juli 2012

LittleBits

Hoi Mediavolk,

Je hebt vast duizenden dingen gebouwd met Lego. Prachtige huisjes, torens, dierenparken et cetera. De vrijheid waarmee je kan bouwen spreekt kinderen nog altijd aan. Hoewel Lego een simpel concept is, weten we allemaal dat je er de meest complexe dingen mee kan bouwen. Het idee van LittleBits werkt eigenlijk andersom: het gaat uit van de moeilijkheid van elektronica, versimpelt dit idee en laat je daarna wel weer complexe dingen creëren. Kijk even naar het volgende clipje om te begrijpen wat het is:


Ik was behoorlijk onder de indruk. Jammer genoeg is dit een Amerikaans bedrijf en je zal daarom moeten bestellen met een hoop extra kosten. Maar het lijkt mij toch dat dit project vroeg of laat ook naar Europa zal komen en uiteindelijk ook naar Nederland. Dit is speelgoed voor de bovenbouw dat echt educatief is en interactief; samen creëren, oplossen en bedenken.

We hebben in Nederland wel Spektro. Dit educatieve pakket lijkt behoorlijk op LittleBits. Het limiteert kinderen alleen veel meer in hun creativiteit (uit ervaring gebleken). Toch is het een fantastisch pakket op zich, dus als je niet kan wachten: Webshop van Spektro


LittleBits heeft nog vele video's op hun website staan: Website van LittleBits

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met LittleBits,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten