zondag 10 februari 2013

App: MeteorMath

Hoi Mediavolk,

De app 'MeteorMath' is een prachtige manier om het automatiseren interessant te maken voor kinderen. Met de nadruk op de highscore en tijd worden kinderen haast gedwongen om fanatiek aan de slag te gaan met deze app.

MeteorMath is een spel wat echt op je afkomt. Ik heb gemerkt dat kinderen hier wel even aan moeten wennen, maar dat de app daarna een blijvend favoriet wordt. Het spel opent met de keuze uit: practice, compete en survival. Compete gebruik ik het meest, de kinderen kiezen uit: keer, delen, plus of minsommen en proberen de highscore te verslaan. Survival kun je zien als een mixtoets, waarbij alle facetten van het spel gemixt worden: de keer, delen door, plus -en minsommen.

MeteorMath gaat uit van het maken van combinaties van cijfers om sommen op te lossen. Een voorbeeld van de plussommen: 16 is het opgegeven getal en in het veld vliegen de getallen: 4, 2, 6 en 10. Het is aan het kind om de juiste getallen uit te kiezen om zo de som op te lossen.
De kinderen werken nadrukkelijk met het combineren van cijfers om antwoorden te vinden. Door dit proces te herhalen wordt automatiseren gemakkelijk en leuk.

MeteorMath zou ik inzetten vanaf groep 5. Het is niet een heel gemakkelijk spel en dit komt vooral door de snelheid waarmee het spel werkt (er loopt een tijdsbalk af). Maar vanaf groep 5 tot 8 is het absoluut te gebruiken. Dit komt omdat er voor deze klassen echt een uitdaging in zit om elkaar te verbeteren (d.m.v. het highscore systeem). Het spel is in het Engels, maar met rekenen is dit niet echt een probleem.

Een zeer bruikbare, maar drukke, app voor je rekenonderwijs!

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met meteoren,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten