vrijdag 8 februari 2013

App: Evernote Peek

Hoi Mediavolk,

Kinderen bedenken graag zelf manieren om te leren; de één houdt van stampend leren, een ander leest honderd keer de tekst door en weer een ander maakt gebruik van leerkaartjes. Met Evernote Peek kan je heel gemakkelijk toekomen aan deze wensen. Door tekst in te voeren in de app: Evernote, en deze te uploaden in Evernote Peek kunnen kinderen gemakkelijk henzelf toetsen. Je hebt hier wel een smartcover voor nodig! Want (zoals ook wordt uitgelegd in 'Peek') je begint met je smartcover dicht, vervolgens doe je een klein gedeelte van de flap open om een vraag te zien. Na het bedenken van het antwoord doe je de case dicht en volledig weer open om het antwoord te zien. Het herhalen van het open -en dicht doen van de flip biedt je de mogelijkheid om zelfstandig te oefenen, anderen te overhoren en zelfs toetsen te maken voor je klas. Kinderen kunnen ook op gemakkelijke wijze zelf toetsen maken voor de rest van de klas en voor henzelf.

De app is erg handig voor woordenschat lessen waarbij je woorden kan laten zien gevolgd door de betekenis (en andersom). Het is ook geschikt voor het leren van andere talen.

Evernote Peek is het proberen meer dan waard. Hoogstwaarschijnlijk bedenk je zelf nog vele andere handige manieren om deze app in te zetten in het klaslokaal. Let op! Je hebt internet nodig om de notities van Evernote in Evernote Peek te zetten, en dat is wel weer jammer!

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met spieken,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten