maandag 4 februari 2013

App: Halftone

Hoi Mediavolk,

Het bijhouden van alles wat er gebeurt in de klas en dit vervolgens delen met ouders, is een behoorlijke klus. Scholen die dit wel doen hebben daarom leerkrachten die vele mails tikken en veel response terug krijgen die ook een beantwoord moeten worden. Een hoop extra werk. Dankzij de app: Halftone, kun je gemakkelijk foto's maken in de klas, ze pimpen en online zetten voor ouders om te zien.

Halftone spreekt heel erg voor zich, het is daarom een app dat gebruikt kan worden door kinderen. Laat kinderen dus vooral de foto's maken en ze pimpen (wel verwachtingen stellen omtrent de tijd: niet langer dan 2 minuten, bijvoorbeeld). Na het aanpassen van de foto kunnen kinderen er een strip afbeelding van maken (zeer simpel om te doen) en tekst toevoegen. Als je een Twitter account aanmaakt kan je met één klik de foto online zetten. De tekst die je in de strip hebt gezet staat ook (indien je dit wilt) op twitter. De leerkracht heeft er nog maar weinig werk aan.
Je moet er natuurlijk voor zorgen dat je toestemming hebt van ouders als je de kinderen ook op foto wilt nemen. Indien je deze toestemming niet hebt is het verstandig om hier afspraken over te maken. Je kan daarom foto's maken van een nieuw hoofdstuk in het boek, foto van de toets die is gemaakt, foto's van werk van kinderen en nog veel meer. Dankzij een simpele foto blijven ouders/verzorgers op de hoogte van wat er gebeurt. De ouders/verzorgers hoeven niet vele mails te lezen te reageren (wat veel tijd kost) en de leerkracht heeft er ook minder werk aan.

Halftone daagt kinderen uit om foto's te bewerken met simpele tools, daarnaast zijn de kinderen deel van de communicatie naar ouders/verzorgers. Dit is een verantwoordelijkheid die kinderen waarderen. Laat ook de kinderen meedenken over waar een foto van gemaakt moet worden!

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met Halftone,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten