zondag 17 februari 2013

App: Menselijk Lichaam

Hoi Mediavolk,

Een app voor al je lessen over het menselijke lichaam: 'Chocolapps's Het menselijk lichaam'. Met de mascotte van deze app; Tom, ontdek je hoe het menselijk lichaam werkt. Je kan bijvoorbeeld kijken naar:

- Het lichaam
- Voortplanting
- De spieren
- zwangerschap
- Het skelet
- groei
- De organen
- Het immuunsysteem

Met een fijne layout en tekst die uitgesproken wordt is deze app perfect voor op het digibord of voor individueel gebruik van kinderen. Eenmaal voor een onderwerp gekozen heb je de mogelijkheid om diverse weetjes te weten te komen en vaak zelfs een klein opdrachtje te doen. Door de standaard functies van de iPad kan je ook gemakkelijk in -en uitzoomen. Het ruime aanbod, vele mogelijkheden en de uitgesproken tekst maakt deze app perfect voor in de klas. Een absolute aanrader voor elke docent die begint aan het hoofdstuk: het menselijk lichaam!

Een handige tip (voor het gebruik op het digibord) is om naar de instellingen te gaan (icoontje linksboven) en de muziek uit te zetten. Dit geeft je de mogelijkheid om te luisteren naar de tekst zonder achtergrondmuziek en om daarna in alle rust over de inhoud te praten. In de instellingen is ook een interessante woordenlijst te vinden!

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met het menselijk lichaam,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten