zaterdag 2 februari 2013

App: Draw Board

Hoi Mediavolk,

Draw Board is een app voor de iPad. Sluit je iPad aan op het digibord en start de app. De app kan gebruikt worden om gemakkelijk te schrijven (vooral snel). Je schrijft, zoals gebruikelijk, door met één vinger te bewegen. Om het vervolgens weg te halen gebruik je twee vingers en veeg je langs datgene wat je geschreven hebt. Het voordeel van deze app is dus vooral de snelheid waarmee je kan schrijven en wissen.

Je kunt zeer veel doen met Draw Board. Je kunt raadspelletjes met de app doen; kinderen een kaartje geven met daarop een dier, beroep et cetera en ze dit laten tekenen voor de klas. Het kind dat het kaartje heeft geraden is vervolgens aan de beurt. Je kunt het gemakkelijk gebruiken als kladpapier tijdens rekenen bij de instructietafel. Kinderen kunnen er gemakkelijk wat korte berekening op doen. Hiermee stimuleer je kinderen om tussen-antwoorden te noteren en hun oplossingsstrategieën te verantwoorden. Door te klikken op de 'sluitknop' (bovenop de iPad) en het vierkantje (de 'terug-naar-de-start-knop') tegelijkertijd  maak je een foto van je scherm. Hierdoor kan je oplossingsstrategieën verzamelen van kinderen en mogelijk vergelijken (ideaal voor Pabo studenten natuurlijk!). Je kan hierdoor kinderen wat makkelijker laten terugblikken op hun eigen manier van werken; visueel evalueren.

Daarnaast is Draw Board natuurlijk te gebruiken voor alle andere spelletjes die je normaal gesproken op papier doet: kamertjeverhuren, bingo spelletjes, boter, kaas en eieren et cetera.

Een multifunctionele app. Je kan hem kopen zodat de reclame verdwijnt!

Vergeet niet comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met Draw Board,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten