zaterdag 4 februari 2012

Wat is echt? (part 2) - Augmented Reality

Hoi Mediavolk,

In deel van 2 van: 'Wat is echt?' gaan we in op: "Augmented Reality!" Misschien ken je dit woord wel, heb je het wel eens gehoord in een college of misschien ergens online. Toch is het een redelijk nieuw begrip voor veel mensen, terwijl er al producten bestaan sinds 2009 die gebruik maken van AR.

Ken je Funda? Een website waar woningen op staan die te koop zijn. Deze woningen zijn tegenwoordig te vinden via Google Maps. Je ziet niet alleen het adres en wat foto's, maar je kan nu direct de gehele omgeving bekijken. Met AR gaan we nog een stap verder. Kijk maar:


Als je op zoek bent naar een huis in een specifieke buurt dan is dit natuurlijk fantastisch. Maar AR laat ons nog veel meer doen. Je kent vast wel, die boeken die je open klapt en dat er opeens een 2D figuur te voorschijn schiet. Het is slim knip- en plakwerk, maar het is ook erg snel kapot in de handen van een kleuter. Met AR kunnen we een soortgelijk boek maken, alleen nu in 3D. Daarnaast worden de poppetjes ook nog eens geanimeerd; het boek wordt een tv:



En hoe zit het met het aanpassen van je huis:



Je kan een nieuwe wereld creĆ«ren binnen de oude wereld. Er zijn ontzettend veel clipjes online te vinden die AR uitleggen of tonen: de buslijn vinden in elke stad, kennis om de meeste complexe werkzaamheden uit te voeren, zichtbaar maken van de complexe werkelijkheid (gebouwen, vulkanen, de wereld, heelal, watercyclus, voertuigen en meer), medische training, routebeschrijving, videogames, recepten bij producten verkrijgen en nog veel meer. Het is al mogelijk om apps op sommige Smartphones te downloaden om met AR te beginnen. Dit is de toekomst:


Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog! 

Veel succes met Augmented Reality,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten