maandag 6 februari 2012

Trololo

Hoi Mediavolk,

Censuur is gelukkig niet een dagelijkse praktijk in ons land. Hoewel Piratebay wordt tegengehouden en er enkele boeken zijn die wij niet mogen inzien, is onze mening één die uitgesproken mag worden. Natuurlijk is er de kans dat je wordt neergestoken op straat, maar je mag verkondigen wat je wilt. Toch is er een land waar censuur wat makkelijker in het gehoor ligt: Rusland. Het is bekend dat Rusland niet erg van de vrijheid van meningsuiting houdt, maar ik wist niet dat het hen niet uitmaakt hoe rigoureus dit wordt gedaan. Er is namelijk van een liedje die gecomponeerd is met tekst, een liedje gemaakt met ....iets heel anders. Het helpt ook niet mee dat de man in de video erg 'apart' is. Zie hier: Trololo Guy:

Trol: Een trol (mv.: trollen, uit het Engels: troll (mv. trolls)) in een internetomgeving is een persoon die op forums, websites of chatkanalen berichten plaatst met het doel voorspelbare reacties (bijvoorbeeld flames) van andere mensen uit te lokken.

Dit is één van de meest bekende personen op het internet tegenwoordig. Het gezicht is zeer herkenbaar en ook het liedje blijft in je hoofd zitten. Het filmpje is van de jaren 70 en het nummer zelf is erg bekend onder de ouderen in Rusland. Maar waarom is het toch zo populair? Nou door het enorme slechte playbacken natuurlijk, het lijkt alsof de meneer je uit zit te lachen. Er kwam al snel een cartoon versie van de Trololo guy en deze wordt extreem veel gebruikt op het internet:


Dit gezicht wordt op vele andere mensen of dieren geplakt om aan te geven dat iets maf is of dat er iemand in de maling wordt genomen. Het geeft dus een vorm van ongemakkelijkheid aan. Hier nog een video waaruit blijkt hoe populair deze meneer is geworden:



Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met trololo,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten