maandag 15 oktober 2012

Newgrounds

Hoi Mediavolk,

We kennen bijna allemaal wel 'Flash'. Het word je vaak gevraagd om te installeren als je spelletjes wilt spelen online of als je bepaalde clipjes wilt bekijken. Voor andere mensen brengt Flash het brood op de plank. Met Adobe Flash (programma) maken mensen de meest indrukwekkende cartoons en games. Vroeger stond Adobe Flash bekend als Macromedia Flash. Dat is al flink wat jaren geleden, maar het was één van de eerste programma's die massaal werd gebruikt om cartoons en games te maken door de 'gewone man/vrouw'. Alleen cartoons kijken was niet genoeg, ze werden nu ook gemaakt. Men kon op het internet nu ook clipjes en games maken en bekijken. Omdat je als individu niet gemakkelijk de mogelijkheid had om bekend te worden, kwam er al snel een gezamenlijk initiatief: Newgrounds! Op deze site werden de meest indrukwekkende (voor die tijd) dingen gemaakt. Hier een voorbeeld:


Als je goed kijkt naar het clipje kijkt zie je dat elk onderdeel dat beweegt een 'deel' op zich is. Op deze manier maakte wij vroeger op de basisschool soms ook wel poppen aan een touwtje. Je moest de armen, voeten, handen, benen, romp en hoofd met noppen aan elkaar maken. Als je het goed had gedaan kon het poppetje bewegen. Eigenlijk werkt dit programma ook zo. Je maakt individuele lichaamsdelen en als je poppetje compleet is dan kan je deze verplaatsen om het te kunnen animeren. Je kan ook muziek toevoegen of geluidseffecten. Misschien heb je wel eens een moviemaker film gemaakt? Je kan dan in het balk je muziek slepen, dit werkt in Flash ook zo. Als je goed naar het clipje hebt geluisterd dan is je misschien opgevallen dat wanneer iemand spreekt er plotseling een ruis ontstaat, daarna is het weer stil. Tegenwoordig verdient men daadwerkelijk geld met deze animaties of games en koopt men de meest indrukwekkende installaties voor een geluidsopname. We zijn nu zo ver, dat cartoons op de tv bijna niet meer te vergelijken zijn met die van individuele artiesten.

In mijn andere blog heb ik uitgelegd hoe mensen geld verdienen op Youtube. Egoraptor en HappyHarry zijn twee hele bekende artiesten van newgrounds, maar ze zijn nu ook bekend op Youtube. Je begrijpt dat het tegenwoordig goed toeven is om animaties en games te maken.

Je hebt een cartoon gezien van een lange tijd geleden, we gaan er nu één kijken uit het heden:



Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Veel succes met animeren,

Martijn


Geen opmerkingen:

Een reactie posten