zaterdag 13 oktober 2012

Kinderen en Youtube

Hoi Mediavolk,

'KidsReact' is datgene wat jij absoluut moet zien als je interesse hebt in mediapedagogiek! Twee heren (TheFineBros) hebben een Youtube pagina waarbij zij kinderen vragen om hun mening over Youtube filmpjes. De kinderen reageren erg divers en dit heeft ook een goede reden: "De Youtube Cultuur!"

Er zijn veel kinderen in Nederland die dagelijks op Youtube zitten. Deze kinderen hebben een account aangemaakt en hebben zich geabonneerd op verschillende kanalen, zo is: Tobuscus, erg bekend onder kinderen. Kinderen kijken dus dagelijks naar Engelstalige vlogs en video's. Deze kinderen kan je bij TheFineBros direct herkennen (het zijn de kinderen die opspringen als ze het filmpje herkennen). Deze kinderen reageren op een hele andere manier dan kinderen die voor het eerst deze filmpjes zien. We moeten als opvoeders begrijpen dat Youtube de grootste hobby van een kind kan zijn, maar gaan we er ook zo mee om? Vragen we kinderen in de kring wat ze van het weekend hebben opgezocht/gedaan online? En zou het moeten?

Ik raad het enorm aan om Kidsreact te gaan kijken. Behalve dat het een leuk kanaal is om lid van te zijn, krijg je ook een uniek inzicht in de reactie en/of herkenning van kinderen met online 'content'.

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!  

Succes met KidsReact,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten