donderdag 2 mei 2013

De wereld van Klöpping 1.0

Hoi Mediavolk,

Teruggekeken op uitzending gemist, het fantastische programma van DWDD: 'De wereld van Klöpping 1.0. Ofwel; het verhaal van Silicon Valley.

Alexander Klöpping (A.K.A. Technoviking) geeft je een blik in het ontstaan van de computer en alle innovaties die hier mede door zijn ontstaan. Met de nadruk op het ontstaan van de creatieve broedplaats: Silicon Valley, geeft Alexander een inkijk in de invloed die deze plek heeft op de genieën van nu. Aan de hand van een maquette bouwt hij langzaam de geschiedenis op. Dit is zowel mooi om te zien als een hele fijne visuele wijze om te leren (met de vele clipjes die hij heeft toegevoegd van zijn eigen bezoek aan de Valley).

Behalve de geschiedenis die wordt weergegeven is het enthousiasme voor de computerwereld bij Alexander groot. Voor de digibeet is het hierdoor veel makkelijker om zelf ook enthousiast te raken. Door de kennis en het enthousiasme van Alexander Klöpping en de belangrijke ondervragende houding van Mathijs van Nieuwkerk, is het niveau niet te hoog (voor de digibeet).

Get Microsoft Silverlight

Ik ben zeer benieuwd naar de eerstvolgende uitzending: 2.0.
Alexander laat duidelijk zien dat een nerd geen scheldwoord meer is: nerds verdienen geld, zijn divers, zijn innovators en creëren de computergestuurde wereld van nu. Nu maar hopen dat steeds meer nerds het onderwijs in willen gaan!

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met je reis naar Silicon Valley,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten