zondag 12 mei 2013

App: Kingdom Rush

Hoi Mediavolk,

Zo nu en dan is er tijd over op een dag. Het is een zeldzame gebeurtenis, maar het gebeurt! Wanneer dit moment aanbreekt is het belangrijk dat de kinderen leuke, nieuwe dingen kunnen ervaren. Wat ik een duo in mijn klas heb aangeboden is: 'Kingdom Rush'.

Kingdom Rush is een zeer tactisch spel. Het spel draait om het verdedigen van jouw land tegen de vele vijanden die het aanvallen. Je moet daarom torens bouwen (verschillende soorten) om je land te beschermen. De verschillende torens hebben elk een verschillend effect op de vijhand; kanonskogel om meerdere te raken, pijlen voor meer schade op één vijand et cetera. Daarnaast moet je ook heel tactisch omgaan met je geld: ga je torens 'upgraden' (sterker maken) of ga je vooral veel torens maken? Het is ook mogelijk om een gebouw te maken waar drie poppetjes uitkomen. De poppetjes gaan in gevecht met de vijand om ze zo tijdelijk tegen te houden of dood te maken. Je moet er dus altijd voor zorgen dat er veel torens om zo een gebouw staan!



Je begrijpt het misschien al, een spel waar je echt bij moet nadenken. Het spel heeft mooie animaties en kent vele uitdagingen (het zal zeer lang duren voor ze het hebben uitgespeeld). Het spel is zeer goed te spelen in duo's en dit is ook echt aan te raden. Het is mij opgevallen hoe kinderen direct met elkaar in overleg gaan over hun tactiek. Natuurlijk maak je misbruik van zo een spelmoment door flink pedagogisch bezig te zijn, ik maak daarom koppeltjes van kinderen die normaal gesproken niet met elkaar omgaan. Omdat de kinderen zo bezig zijn met het spel merk je dat er direct overleg en gezelligheid ontstaat.

Een leuk spel dat goed is voor sociaal gedrag binnen de klas en kinderen leert om echt tactisch na te denken (en te overleggen).

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met Kingdom Rush,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten