zaterdag 4 mei 2013

Ben Drowned

Hoi Mediavolk,

Verhalen achter mythes op internet zijn erg leuk. Video's van lage kwaliteit of zeer bizarre video's kunnen door omstandigheden opeens gehypet worden. De omstandigheden zijn divers: bekende Youtubers die er reclame voor maken, frontpage video's, veel tags en meer.

Vreemde video's die populair zijn worden vanzelf meme's. Omdat Youtube tegenwoordig zo groot is, zijn er steeds meer meme's voor specifieke groepen. De bekende youtubers (zoals PBG) adverteren, en maken gebruik van, deze vreemde video's en creëren hiermee een rage. Deze rages blijven vaak binnen een vaste groep kijkers omdat ze door een vaste groep Youtubers worden geadverteerd. Het internet is dus verdeeld en kent, door de vele meme's, een eigen taal. Dit betekent dat vele vormen van humor en de betekenis achter comments, pas begrepen kan worden als je in de cultuur bent gedoken van Youtube.

Dit cultuur fenomeen op internet vergroot alsmaar en heeft zo zijn invloed op kinderen. Steeds meer kinderen worden lid van bekende Youtubers en nemen de taal van hen over. Het is als leerkracht onmogelijk om deze meme's en taal bij te houden, het is daarom aan te raden om altijd te vragen waar het vandaan komt.

Een interessante meme op het internet is 'Ben Drowned' geworden. Ik raad je aan om de video te bekijken en, als je nog geïnteresseerd bent, zelf proberen het verhaal te achterhalen via het internet.

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met Ben,

Martijn


Geen opmerkingen:

Een reactie posten