Hoi Mediavolk,
Eindelijk een goede Nederlandse website over het universum. Met interactieve animaties en prachtige uitleg, is de website van de Rijksuniversiteit van Groningen echt geweldig!
Informatie omtrent zwarte gaten spreekt niet alle kinderen aan, een introductie tot het concept is zeker gewenst. Als kinderen eenmaal de vele boeiende weetjes te weten komen over 'een zwart gat', zal de website goed aansluiten.
De kinderen hebben de mogelijkheid om, bij het kopje 'Reis naar een zwart gat', enkele interessante animaties te bekijken. Kinderen leren hierdoor bijvoorbeeld wat de term 'lichtsnelheid' betekent en krijgen een logisch inzicht in de afstanden van planeten en dergelijke objecten in de ruimte.
Informatie over de ruimte kan men gemakkelijk naar kinderniveau omzetten, maar de website is duidelijk gericht op een lezer met een goede woordenschat en die vaardig is in begrijpend lezen. De website sluit daarom goed aan bij kinderen in groep 7/8. Hoogbegaafde kinderen kunnen zeer zelfstandig werken met deze website; leuk voor projectmatige werkzaamheden.
De website werkt vooral rond de vragen die men kan hebben omtrent het principe van een zwart gat', en biedt de lezer de vragen daarom al aan. De vragen worden beantwoord door tekst en interactieve animaties. De animaties zijn te starten bij: 'Doe een experiment' of worden al aangeboden in de tekst.
Er zijn ook wat nadelen aan de website. Het is zeer gemakkelijk om 'verdwaald' te raken in de website. Dit komt niet alleen door de hoeveelheid informatie, maar vooral door de onhandige manier waarop men navigeert tussen de grote onderwerpen van de website. Voor volwassen is het al omslachtig, voor kinderen helemaal.
Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!
Succes met een zwart gat,
Martijn
Geen opmerkingen:
Een reactie posten