zaterdag 6 april 2013

App: Wordfeud

Hoi Mediavolk,

Een kort bericht vandaag: Wordfeud in je klas!

Iedereen kent wel Wordfeud, het is Scrabble op de iPad/iPhone/iPod. Het spel zet aan om je woordenschat te vergroten en de correcte spelling te gebruiken bij woorden. Het is een spel dat je met meerdere mensen kan spelen dus ideaal voor een grote klas. Download de app en deel je naam van je 'user profile' met de klas en vraag of de kinderen dit ook willen doen. Als de groep eenmaal is opgestart kan het gamen beginnen.

Men is altijd fanatiek in spelletjes, zeker als zij een ander kunnen verslaan. Als je het spel speelt in je klas maak je de kinderen dus eigenlijk fanatiek voor spelling en woordenschat! Kinderen leren van de woorden die een ander maakt en gebruiken deze vervolgens weer bij een volgend spel; woordenschat. Woorden die kinderen schrijven moeten ook goed gespeld zijn anders kan je simpelweg niet verder; spelling.

Let op! Als je een dergelijke 'pool' start met Wordfeud is het belangrijk dat elk kind hieraan kan deelnemen. Kinderen die geen 'i-apparaat' thuis hebben moeten dus wel op school kunnen deelnemen!

Een perfecte manier om te werken aan woordenschat en spelling, buiten schooltijd, op een leuke manier!

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met Wordfeud,

Martijn


Geen opmerkingen:

Een reactie posten