donderdag 4 april 2013

Draadloze iPad op het digibord

Hoi Mediavolk,

Met de 'air shuttle' van CyWee is lesgeven met de iPad eindelijk mogelijk.

De Air Shuttle wordt geleverd met een adapter voor de iPad en een ontvanger voor de televisie:


Bijgeleverd zijn ook enkele stekkers. Een stekker om de ontvanger aan te sluiten aan de televisie, een USB kabel om de adapter op te laden (hij pakt dus geen stroom van je iPad!) en een stroomkabel voor de ontvanger.

Je sluit de s-video kabels aan op de beamer (mogelijk met een verlengstuk voor de s-video kabel).

Eenmaal alles aangesloten en werkend zal je merken dat je niet je iPad scherm op het digibord krijgt te zien. Je moet ook goed beseffen dat niet alle apps werken! Denk er dus goed over na voordat je het apparaat koopt! Maar vele schrijfapps werken wel en daar draait het voor mij uiteindelijk om; afbeeldingen laten zien en uitleg kunnen geven met de iPad terwijl je rondloopt in de klas. Je kunt kinderen de iPad geven en antwoord laten geven terwijl het direct op het digibord verschijnt.

Zo nu en dan hapert de verbinding; een korte kleine ruis. Ik heb het niet als storend ervaren.

Het is ideaal voor je uitleg bij de instructietafel. Vele kinderen proberen vaak één uitleg te volgen. Het continue opstaan en kinderen op het digibord laten werken is niet altijd ideaal (vooral niet voor je tijdsplanning). Als je kinderen de iPad in hun handen geeft, en je hun antwoord zelf laat opschrijven, kan de rest van de instructietafel meekijken. Je kunt als leerkracht vervolgens aanpassingen maken en de gehele groep kan blijven meekijken. Je kunt hierdoor blijven zitten bij de instructietafel en de kinderen echt interactieve lessen aanbieden.

Het digibord in je handen hebben (de iPad dus) en deze ook kunnen aanbieden aan kinderen is fantastisch. Het is echt aan te raden om te experimenteren met dit fantastische product.

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met je iBord,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten