vrijdag 12 april 2013

Code

Hoi Mediavolk,

We begrijpen steeds meer dat een typecursus meer waarde heeft dan die vele uren die er wordt besteed in een schrijfschriftje. Hoewel dit nog lang niet is geïntegreerd in het basisonderwijs maakt de typecursus voor jongeren een opmars. Omdat het onderwijs z'n 5 jaar gemiddeld achterloopt, is het volgende revolutionaire idee alweer naar voren gekomen: code...

Het leren programmeren is volgens vele grote hedendaagse 'nerd-helden' een must-have vaardigheid als je iets wilt betekenen in de toekomst van technologie. Als we kijken naar de grote sprongen die technologie heeft gemaakt is dit misschien ook niet verkeerd om te doen, maar hoe gaan we dit integreren in het basisonderwijs en middelbaar?


Terwijl we zoeken naar mogelijkheden om het hele plan te integreren in het onderwijs is het belangrijk om de leek een inzicht te geven in wat code nu eigenlijk voor elkaar krijgt. Zoals je in het clipje zag waren er voorbeelden met robots en videogames, maar code is ook animeren en daardoor creëren. Leren tekenen is één vaardigheid, maar je eigen animatie creëren door taken te geven aan een object, is wonderlijk!

De rol van de nerd is nog nooit zo groot geweest in de wereld. Het is tijd dat ook steeds meer media- en computerspecialisten zich gaan bemoeien met het onderwijs!

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met 'code',

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten