zondag 2 september 2012

Google Drive

Hoi Mediavolk,

Google docs is officieel verleden tijd. Docs was een soort 'Word online'. Dit principe van het maken en uploaden van documenten zorgde voor een handige verzameling die overal te gebruiken was (daar waar internet was). Aangezien mensen steeds meer wilde uploaden besloot Google over te stappen naar Google Drive! Met alle gemakken van Google Docs is de nieuwe Drive een 5GB online opslag. Je kan, indien je betaalt, ook meer opslag ruimte verkrijgen, maar 5GB is voor mij afdoende.

Met Drive wordt het wel zeer gemakkelijk gemaakt om bestanden online te bewaren. Je creëert een Google Drive map tijdens de installatie en alles wat je erin stopt wordt automatisch (veilig) online bewaart. Het is mogelijk om de online bestanden te delen met andere, maar je kunt zo ook privé houden. Je kan er ook voor kiezen om het alleen te delen met mensen die de link hebben van het document.

Google Drive zou mogelijk het server systeem kunnen vervangen op basisscholen. Aangezien men zelf de organisatie van Drive kan onderhouden is een dure server misschien niet meer nodig.



Vergeet niet een bericht achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met Google Drive,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten