donderdag 20 september 2012

Gamen voor geld

Hoi Mediavolk,

Er zijn steeds meer gamers die geld verdienen door te doen wat zij het liefst doen: gamen! Voorheen was dit vooral mogelijk door toernooien te winnen als 'pro-gamer'(iemand die er heel goed in is).
Tegenwoordig zijn er steeds meer gamers die op Youtube laten zien wat ze doen. Ze spelen de nieuwste en/of de oudste spellen en praten hierbij. Bij de ene draait het om de humor van één persoon, bij de ander vooral om de reacties die ze kunnen geven op het spel en weer bij een ander draait het om het samenspel. De gamers verdienen hun geld d.m.v. dagelijkse clipjes, waarin zij gamen met commentaar, te uploaden naar Youtube.

Voorheen waren er al zeer veel gamers die 'walkthroughs' online zetten voor medegamers. Een walkthrough is (in dit geval) een video die weergeeft hoe je het spel moet spelen; hoe je door de levels komt.
Walkthroughs begonnen natuurlijk tekstueel, maar met de komst van populaire videosites (Youtube) is het mogelijk om het visuele aspect toe te voegen. Toen bleek dat men niet alleen wilde zien hoe het moest, maar ook geëntertaind wilde worden, kwamen de gamer-komedianten tevoorschijn.

Enkele bekende komedie-gamers zijn (op dit moment): SeaNanners, Roosterteeth, GameGrumps, PewDiePie, Yogscast en meer.

Enkele voorbeelden:



Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met game-commentaar,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten