zaterdag 11 augustus 2012

Je eigen krant!

Hoi Mediavolk,

Het lezen van een krant is voor kinderen meestal niet erg aannemelijk; het is iets voor volwassenen. Maar in vele opdrachten op school komt het woord toch terug (vooral taal; begrijpend lezen). Daarnaast is er vaak ook nog eens een schoolkrant. Juist omdat het bij de 'grotemensenwereld' hoort is het voor kinderen erg interessant om er zelf mee aan de slag te gaan.

Met de website: http://www.zelfkrantmaken.nl/ is het mogelijk dat kinderen zelf een krant maken. Het werkt zo ontzettend simpel dat er geen uitleg bij nodig is. De kinderen klikken op het object dat ze willen veranderen en kunnen dit direct aanpassen. Klik op een stuk tekst en je kan het stukje aanpassen, klik op de afbeelding en je kan een plaatje van je computer op de krant zetten. De layout is altijd hetzelfde. Dit is een voordeel (kinderen kunnen meteen aan de slag) en een nadeel (moeilijk om uniek of origineel te zijn).

Als je klaar bent kan je de krant altijd nog aanpassen zolang je de link bewaart; dus let op dat je dit doet! Je moet ook een tweede link bewaren zodat je het kan delen met andere kinderen, ouders en/of leerkrachten. Dit wordt allemaal verteld op het moment dat je op 'opslaan & delen' drukt. Overal staat Nederlandse uitleg bij!

Kortom: geen gedoe met knippen en plakken; de krant maak je nu online!

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met kranten,

Martijn

1 opmerking:

  1. Martijn: erg leuk dat je hier over schrijft!

    Het uniek maken kan natuurlijk via je eigen inhoud en foto's!!

    BeantwoordenVerwijderen