vrijdag 3 augustus 2012

Grooveshark

Hoi Mediavolk,

Veel mensen hebben niet de mogelijkheid om hun muziek overal mee te nemen. Daarnaast vinden veel mensen downloaden nog steeds een beetje eng. Om dit te vermijden wordt er tegenwoordig gebruik gemaakt van 'streamen'. Meestal in samenwerking met de artiesten staan er liedjes online om te beluisteren.

Grooveshark is een geweldige website die je de mogelijkheid geeft om zelf 'playlists' (speellijst) samen te stellen waarmee je bundels kan maken van een stijl/album of wat dan ook. Het geeft je de mogelijkheid om je favoriete muziek te beluisteren op een zeer gemakkelijke manier. Door simpelweg de nummers op te zoeken en door er op te klikken worden ze toegevoegd aan jouw lijst. De lijst is altijd zichtbaar aan de onderkant van je scherm. Je creëert dus automatisch altijd een speellijst. Dit is het uitgangspunt voor de radio-functie die Grooveshark ook heeft. Aan de hand van jouw voorkeuren kan je luisteren naar een 'radio', wat eigenlijk een speellijst is die wordt aangepast aan jouw voorkeuren.

Een handige manier om je vrije tijd (overal) muziek te luisteren. Het is ook een handig forum waar kinderen hun muzieksmaak kunnen delen. Als je zelf een instrument bespeelt of zingt met je klas dan kan je de inbreng van de kinderen (in de bovenbouw) waarschijnlijk wel waarderen. Als je een gezamenlijk account hebt met de klas kunnen de kinderen zelf speellijsten maken en deze delen met de rest van de klasgenoten of muziek delen met de leerkracht. Ik ben zelf een muziekfanaat en kan inbreng van kinderen enorm waarderen; hun muzieksmaak kan je nog flink versteld doen staan.

Als je elk kind één eigen speellijst laat maken dan kunnen ze daar al hun muziek verzamelen en delen. Met een gezamenlijk account heb je de mogelijkheid om de speellijsten in te zien. Het is natuurlijk fantastisch als de docent zelf ook een eigen speellijst heeft met zijn favoriete muziek!

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met Grooveshark,

Martijn


Geen opmerkingen:

Een reactie posten