woensdag 6 maart 2013

App: Sp!ts krant

Hoi mediavolk,

Met de app: 'Sp!ts krant', kun je kinderen de krant laten lezen op een leuke manier. Als je de app opstart download hij direct de krant van de dag. Zo kan je een mooie verzameling maken van kranten. De app bewaart dus ook de andere dagen/kranten, maar met een simpele 'swipe' over de krant verwijder je deze ook weer.

Met deze, makkelijk te gebruiken, gratis app kunnen kinderen aan de slag met relevante zaken uit de maatschappij. Het nieuws in de klas brengen is zeer belangrijk, de methode 'Nieuwsbegrip' ziet dit in. Zij maken gebruik van belangrijk (recent) nieuws om een begrijpend lezen methode aan te bieden. De app sluit hier natuurlijk perfect bij aan. De kinderen leren om gebruik te maken van meerdere bronnen om het nieuws te beoordelen (nieuws thuis; op tv, nieuws uit de krant, nieuws vanuit Nieuwsbegrip et cetera).

Eenmaal op een krant geklikt begin je bij de voorkant. Door opzij te bewegen over het scherm krijg je meerdere bladzijdes te zien. Je kunt inzoomen op de pagina, maar helaas niet op letterniveau. Je klikt op een artikel en je krijgt de tekst helder te zien (met bijbehorende afbeelding). Het werkt gemakkelijk en snel.

Als je geen draadloos internet hebt op school dan kun je de krant thuis downloaden. Het downloaden kost niet meer dan 10 tellen en dan kan de krant op school gelezen worden! Zeer gebruiksvriendelijk!

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met de Sp!ts,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten