zondag 10 maart 2013

Socrative

Hoi Mediavolk,

Socrative is DE website voor het maken van online toetsen en opdrachten. Met de hoofdwebsite voor leerkrachten: http://m.socrative.com/lecturer/#mainScreen, en de studentenwebsite: http://m.socrative.com/student/#joinRoom, kan je gemakkelijk opdrachten delen met je klas, of dit nu op school is of thuis.

Socrative heeft een zeer simpele layout en is zeer gebruiksvriendelijk. De website biedt je aan om toetsen te maken en ook om deze vervolgens te activeren, of nog niet. Je kunt dus meerdere toetsen maken, maar je hoeft ze nog niet direct online te zetten. Als je wilt dat kinderen bij jouw toets kunnen, moet je de toets activeren ('start quiz'). Als de toets eenmaal is gestart kunnen kinderen jouw 'room' joinen. Jouw roomnummer staat bovenaan de pagina (bij home). Met de roomnummer en de website voor studenten kunnen kinderen jouw toets gaan maken.

Socrative biedt prachtige uitdraaien van de resultaten en geeft ook live weer wat de resultaten zijn; je kan dus op elk moment zien of de kinderen de toets hebben gemaakt (en hoe ver ze zijn). Het is mogelijk om instaptoetsen te maken, huiswerk, evaluaties van opdrachten, stemmen en nog veel en veel meer.

Zelf gebruik ik Socrative als huiswerk. De kinderen maken wekelijks twee Cito-achtige rekenvragen. De kinderen zijn, vanuit de methode, niet gewend om veel verhaalsommen te maken. Door het concept wekelijks te herhalen hoop ik de scores omhoog te halen! Wat doe jij met Socrative?

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met Socrative,


Geen opmerkingen:

Een reactie posten