maandag 18 maart 2013

App: Google Earth

Hoi Mediavolk,

De app van Google Earth is geweldig. Het lijkt alsof Google Earth gemaakt was voor het gebruik van de iPad. Met handige in -en uitzoom mogelijkheden en de gemakkelijke manier waarmee je van het ene gedeelte van de wereld naar andere toe schuift (met je vingers), wordt de wereld een leuke plek om te ontdekken. Dit geldt vooral voor kinderen, die zich vaak verbazen over hoe groot de wereld is en wat er allemaal in te zien is. Een andere belangrijke optie om niet te vergeten, is het schuiven met twee vingers, door dit te doen kan je mooi over het landschap heen kijken.

De app is vooral bruikbaar tijdens W.O. lessen. Het gebruik van de iPad is vaak op individueel niveau tijdens deze lessen. De kinderen kunnen werelddelen, landen en steden opzoeken, waarna de leerkracht de iPad kan koppelen aan het digibord om het te laten zien aan de klas. Deze individuele handeling van één kind die tot interactie leidt binnen de groep, is natuurlijk essentieel voor W.O. lessen.

Google Earth werkt ook goed zonder internetverbinding, wat natuurlijk belangrijk is voor de vele scholen die geen Wi-fi hebben. Er zitten nog enkele andere gadgets in, zoals de positiebepaling en de Google Earth-galerij.

Een app met veel potentie voor het gebruik in de klas!

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met de wereld,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten