zondag 9 december 2012

MMORPG

Hoi Mediavolk,

In zeer grote groepen online spelletjes spelen klinkt voor vele kinderen logisch; Call of Duty!
Maar de meeste spelletjes op de Xbox/Playstation/Wii speel je met hooguit 20 mensen. Het is ook vaak niet de interactie die kinderen opzoeken maar eerder de speelstijl van hun tegenstander; een computer speelt anders dan een andere speler. Het idee dat je een andere speler hebt verslagen voelt beter dan een npc (non-player character); de computer.

Er zijn enkele kinderen die wel op zoek zijn naar een grotere uitdaging, maar helaas moeten ze voldoen aan enkele voorwaarde voordat ze daadwerkelijk kunnen deelnemen aan deze wereld.

  • Bijna alle grote online spellen kosten maandelijks geld; dit moeten ouders dus betalen.
  • De kinderen moeten de Engelse taal zeer goed beheersen; alles is gebaseerd op taal.
  • De kinderen moeten een goede computer hebben en internetverbinding.
  • De kinderen moeten redelijk goed kunnen typen voor interactie in het spel.
  • De kinderen moeten veel taal kennen omtrent gamen: pvp, pve, raiden, guild, dps, lfg et cetera.

Vele kinderen kunnen Engels beter leren door te gamen zo ook met gamertaal. Daarvoor moet het kind wel een autodidact zijn; zelf op zoek gaan naar de kennis. Als kinderen dit doen komen ze natuurlijk uit op Google om hun antwoord te vinden. Het intensief gebruik van Google hoeft niet altijd goed uit te pakken voor jonge kinderen. 

Het spelen van online spellen in immens grote groepen noemt met een MMORPG: massively multiplayer online role-playing game, ofwel: Massaal online te spelen rollenspel. In deze online wereld moet je rekening ermee houden dat de interactie met de omgeving een interactie is met alle leeftijden. Het internet is anoniem en is daarom niet altijd de leukste plek om conversaties te voeren. Hoewel er altijd controle is op mensen die schelden en andere overtredingen maken, is dit natuurlijk altijd pas na dat het is gebeurt. Het gedrag dat je vertoont in een online wereld zal hier veel mee te maken hebben; als jij beleefd bent en goed bent in het spel zullen dergelijke situaties niet veel voorkomen. 

Een MMORPG heeft ook veel voordelen. Het verbetert je sociale vaardigheden, omgaan met geld, langdurige plannen, topografisch inzicht, waarde hechte aan afspraken, doorzettingsvermogen, Engelse taalvaardigheid en nog veel meer. 

De voor-en nadelen van online gaming zal elke opvoeder moeten afwegen. Daarnaast is elk kind uniek en zal hij/zij ook anders omgaan met een 'online community' (de online gemeenschap). Het is daarom ook aan de ouders om te bepalen of het kind er wel aan toe is om in zo een grote wereld vrijuit te spelen. 

De meeste MMORPG spelers praten er alleen over met andere spelers; misschien zitten er wel wat spelers in de bovenbouw zonder dat je het wist!

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met MMORPG,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten