donderdag 13 december 2012

Beeldbank

Hoi Mediavolk,

Waarschijnlijk ben je al bekent met de website beeldbank. Zo niet, dan is dit een belangrijke introductie voor je!

Beeldbank van schoolTV biedt een verzameling van videoclips voor het onderwijs. Het is ingedeeld in drie gebieden: kleuters/peuters, primair onderwijs en het voortgezet onderwijs. Binnen deze gebieden zijn de videoclips weer ingedeeld per vakgebied. De videoclips zijn op kinderniveau en zijn divers; je hebt per onderwerp vaak verschillende videoclipjes. De clipjes dienen ter ondersteuning van de kennis die je probeert over te brengen in je les.

De website houdt rekening met de tijd van het jaar en geeft daarom tips aan met bijpassende videoclips; nu natuurlijk over Kerst.

Nu is de grote meerderheid van leerkrachten op de hoogte van beeldbank (hoop ik), maar waarschijnlijk is men dat niet op het gebied van 'beeldbank plus'. Beeldbank plus werkt eigenlijk gelijk aan het opzoeken van videoclips alleen dan voor werkbladen en andere opdrachten voor kinderen. Je kan als uitgangspunt de videoclips gebruiken en de rest van de les aankleden door gebruik te maken van een quiz of werkblad. Daarnaast kan je per onderwerp zeer veel links vinden die je mogelijk kan gebruiken.
Beeldbank wordt je nieuwe thuisbasis voor de opzet van je les!

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met Beeldbank,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten