donderdag 1 november 2012

WiiMote in de klas!

Hoi Mediavolk,

Dankzij de Wii is een digipen voor de lange afstand eindelijk in zicht! Je kunt van achter in de klas met een WiiMote het digibord besturen. De WiiMote dient als muis die werkt op afstand. Dit werkt zeer goed als je presenteert met Prezi's of Powerpoints, maar ook met het selecteren van teksten of het gebruik maken van het internet op afstand. Ook als kinderen presenteren is het een handige manier om punten aan te wijzen op het digibord. Een zeer bruikbare tool voor de mediawijze leerkracht!

Hoewel de uitleg omtrent de werking van de WiiMote met de computer zeer ingewikkeld is, is de uitvoering dat niet. Met enkele stappen heb je jouw WiiMote aangesloten aan je computer; en dus het digibord! (let op!: geen motionplus nodig!)

Stap 1: Download het volgende bestand: GlovePie

Stap 2: Zorg ervoor dat je Bleutooth kan gebruiken op de computer. Het kan zijn dat je hiervoor een 'Bleutooth usb adaptor' nodig hebt (http://www.bol.com/nl/p/trust-bluetooth-3-0-usb-adapter/1003004011964995/), alhoewel veel computers het ook al hebben. Start bleutooth en maak een nieuwe verbinding. Op dit moment moet je op de 1 en 2 knop drukken op de WiiMote. De WiiMote moet nu verbinding maken met de computer (dat kan je computer ook aan je vragen; 'wilt u verbinding maken met.....'). Na de eerste keer verbinding te hebben gemaakt gaat het proces voor de tweedemaal wat sneller; bleutooth onthoudt informatie over eerder verbonden apparaten. 

Stap 3: Start Glovepie (het gedownloade bestand). Klik op 'file' dan op 'open' en zoek naar de map: 'WiiMotescripts', in deze map staat het bestand: 'lednerg WiiMotion Plus Mouse'. Open dit bestand en druk vervolgens op: 'RUN'. Laat uw WiiMote op de tafel liggen (stil) in de buurt van uw computer. Eerst zullen alle lichtjes gaan branden op de WiiMote (zoeken), vervolgens de middelste twee (verbinding maken) en uiteindelijk alleen de allereerste (verbonden). Pas als dit proces klaar moet je de WiiMote oppakken.

Stap 4: Als u de achterste knop (B) ingedrukt houdt kunt u de muis bewegen. Als u op 'A' drukt kunt u dingen selecteren; hetzelfde als de linkermuisknop. Het plusje op de WiiMote is de rechtermuisknop.

Herhaal stap 2 en 3 als u WiiMote weer wilt gebruiken. Na wat gewenning is dit proces in minder dan een minuutje voltooid. Ook het gebruik van de WiiMote heeft zo zijn gewenning nodig.

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met de WiiMote,

Martijn


Geen opmerkingen:

Een reactie posten