zaterdag 17 november 2012

Symbaloo

Hoi Mediavolk,

Als je het internet opstart (met Google Chrome natuurlijk) heb je vaak een specifieke website als startpagina. Vaak is dit Google, maar er is ook een grote kans dat er één standaard website is ingesteld vanuit het netwerk. Het is vaak in het onderwijs zo dat er maar enkele websites veel worden gebruikt, maar dat ze lastig te vinden zijn; het organiseren van favorieten is ook niet voor iedereen weggelegd. Vandaar dat de website: Symbaloo  de oplossing biedt voor de onderwijsgevende. Het is een persoonlijke startpagina waar je alle website met icoontjes en kleur kan categoriseren. Als je er eenmalig even wat tijd in steekt kan het de rest van je loopbaan mee (wel regelmatig updaten met de nieuwe websites die je gebruikt).

Behalve een veilige en handige startpagina voor de leerkracht is het natuurlijk ook ideaal voor de kinderen. Als de kinderen alleen mogen werken vanuit Symbaloo heb je sterkere controle over wat kinderen te zien krijgen en creëer je een veiligere online wereld voor het jonge kind.

Symbaloo is zeer simpel te gebruiken, je hebt enkele een account nodig. Als je deze eenmaal hebt gemaakt kan je meteen blokjes toevoegen om je eigen startpagina te maken. Er is een pakket van standaard icoontjes, maar je kan ze ook zelf maken. Met één account kan je overal gebruik maken van je persoonlijke startpagina! Omdat je verschillende tabs kan maken kan je er zelfs voor kiezen om één account te gebruiken in de hele school (per klas een tab).

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met Symbaloo,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten