woensdag 7 november 2012

Photobucket

Hoi Mediavolk,

Al een zeer lange tijd maak ik gebruik van Photobucket om op forums en andere websites plaatjes te plaatsen. Ik hoef het niet meer op mijn computer te bewaren of het 'linken' van een andere website (en dan de kans hebben dat die website het weghaalt!). Met photobucket kan je alles zelf uploaden.

Photobucket is het best te gebruiken op een forum dus daar zal ik het ook specifiek over hebben. Ga eerst naar: http://photobucket.com/, en zoals met elke website maak je jezelf lid. Eenmaal lid kan je naar het groene knopje: 'upload', gaan. Selecteer het juiste plaatje van je computer en binnen een paar tellen staat jouw plaatje in de cloud. Je kan verschillende albums maken: school, werk, vakantie, thuis et cetera. Je kan elk album ook op verschillende manieren beveiligen; misschien wil je jouw school afbeeldingen op privé zetten, maar je vakantie foto's wil je wel delen. Naast de naam van je fotoalbum staat op welke manier jij jouw album deelt, normaal gesproken staat deze op: share. Als je hier op klikt kan je de keuzes veranderen.

Als je eenmaal iets hebt geüpload in je album kan je met je muis over het plaatje heen gaan (niet klikken). Er komen nu enkele opties onder jouw plaatje terecht. Je kan er voor kiezen om je plaatje te 'linken': direct link, of je plaatje volledig weergeven op je forum door op: IMG code, te drukken. Eenmaal geklikt is deze tekst automatisch gekopieerd en kan je hem plakken in de tekst die je schrijft voor je forum. Dit werkt natuurlijk ook op andere websites, hoewel de meeste nieuwerwetse websites de mogelijkheid al hebben om foto's te uploaden (maar vaak niet privé).

Als de foto's op de school openbaar gemaakt mogen worden is Photobucket een geweldige plek om foto's te uploaden en te delen in een mooi digitaal album!

Ik hoop dat de uitleg duidelijk is en dat je succes hebt met het uploaden van foto's.

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met Photobucket,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten