donderdag 13 februari 2014

Squla

Hoi Mediavolk,

Squla is een website vol met verrijking en verdieping voor leerlingen. Behalve aansluitend lesmateriaal bij de methode geeft Squla zich weer als dé Cito-trainer.

Vele scholen kiezen voor schoolpakketten van Squla waardoor de leerkracht Squla kan gebruiken op het digibord en de leerlingen op de schoolcomputers (en natuurlijk thuis). Het oefenen van Squla kan daarom gemakkelijk gebruikt worden als lesmateriaal (dankzij het digibord). Denk aan warming-up spelletjes en groepsactiviteiten waarbij kinderen overleggen voor het juiste antwoord. Vervolgens kunnen kinderen thuis verder werken aan het specifieke onderdeel (Squla als huiswerk). Een overzicht van de vakken:

- Rekenen
- Taal
- Spelling
- Aardrijkskunde
- Geschiedenis
- Natuur & Techniek
- Engels
- Topografie
- Cito-trainer

Binnen de vakken zijn verschillende spelletjes mogelijk voor verschillende onderdelen van elk vak, bijvoorbeeld: Taal > Woordenschat > Woordbegrip. Het diverse aanbod zorgt ervoor dat de spelletjes gemakkelijk aansluiten bij de methode van de school. De kinderen krijgen scores per behaald spelletjes (a.d.h.v. hoe goed je het hebt gedaan) en het geïntegreerde level-systeem (je kan levels hoger komen door spelletjes te spelen) zorgt ervoor dat de kinderen graag hogerop willen komen en dus enthousiast zijn voor Squla.

Squla is te gebruiken op de tablet en werkt met accounts. Hierdoor kunnen kinderen gemakkelijk hun eigen scores bijhouden en kan de leerkracht de scores monitoren van elk individueel kind. Verder is het nog mogelijk om tegen andere Squla gebruikers te strijden ('klassenstrijd').

De kwaliteit van Squla is hoog (veel updates). Het is daarom een aanrader voor basisscholen. De prijs is natuurlijk wel een belangrijke afweging: http://www.squla.nl/shop


Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met Squla,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten