vrijdag 7 februari 2014

Pearltrees

Hoi Mediavolk,

Als digitale leerkracht maak je vast al gebruik van Prezi/Popplet/Glogster of andere presentatiewebsites. Enkele functies zijn: kinderen prikkelen/uitdagen door unieke visuele ondersteuning, creativiteit van de kinderen te bevorderen (leren van design) en algemene ICT-bekwaamheid. Een nieuwe manier om te presenteren is nu: Pearltrees.

Pearltrees werkt niet lineair zoals Prezi en andere presentatiemiddelen. De bedoeling van Pearltrees is dat je connecties kan laten zien tussen onderwerpen. Dit kan je doen met behulp van bolletjes. Elk bolletje heeft zijn eigen kenmerk: tekst, afbeelding, video et cetera. De bolletjes zijn gekoppeld aan elkaar en vormen zo een netwerk waarin je presentatie kan plaatsvinden. Het voordeel van Pearltrees is de wijze waarop je presenteert: elke nieuw bolletje geeft een netwerk van nieuwe informatie.

Vele Pearltrees zijn openbaar en worden gemaakt als team (je kunt je aanmelden voor specifieke Pearltrees). Diverse mensen over de wereld kunnen op deze wijze samenwerken, maar denk ook aan collegae en kinderen onderling.

Bezoek hier de website: http://www.pearltrees.com/
Simpel (Engels) voorbeeld: http://www.pearltrees.com/#/N-u=1_440851&N-p=49148657&N-fa=3761547&N-f=1_3761807&N-s=1_3761807 

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met Pearltrees,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten