woensdag 12 juni 2013

App: Thicket

Hoi Mediavolk,

Muziek is, behalve verkeer en drama, het meest ondergewaardeerde vak op de basisschool! Maar met wat simpele apps kan muziek weer schitteren.

Een app die (onverwachts) indrukwekkend bleek te zijn in mijn klas was: Thicket. Enkele kinderen mochten tijdens vrije momenten gebruik maken van 'Thicket'. De app reageert op bewegingen die iemand maakt over het scherm. Dit verandert de animatie op het scherm, maar ook de muziek. Het direct kunnen beïnvloeden van muziek met je vingers is een hele toffe ervaring. Kinderen zijn al snel verslaafd aan deze app!

De app kent vele verschillende liedjes (in combinatie met animaties) met elk hun eigen naam, maar deze moet je wel kopen. Je krijgt 'Sine Morph' gratis. Als je een tijdlang bezig bent met 'Sine Morph' raak je al snel nieuwsgierig naar de andere mogelijkheden. Voor negenentachtig cent koop je nieuwe nummers.

De mogelijkheden van deze app zijn oneindig. De app reageert op zoveel vingers als er op de iPad passen. Dit zorgt ervoor dat het tempo, aantal vingers en de soort bewegingen die je maakt een prachtig gala aan geluiden creëert.

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met muziek,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten