dinsdag 11 juni 2013

App: Easy Studio

Hoi Mediavolk,

De tijd van animaties voor jonge mensen is aangebroken. Er zijn steeds meer kinderen die bezig zijn met special effects en animaties.
De start van animatie en effects begint met het begrijpen van het principe. Het draait allemaal om het aanpassen of creëren van een enkel beeld (een stilstaand beeld). Door stilstaande beelden achter elkaar te zetten creëer je een animatie. Zo werkt ook de app: 'Easy Studio'.

De App is mooi opgebouwd. Het begint met een introductie zodat iedereen kan begrijpen (jong en oud) hoe een animatie werkt. Daarna wordt je uitgedaagd, door enkele opgaven, om er zelf mee aan de slag te gaan. Eenmaal klaar met de introductie kan je in 'expert-mode' verder met het maken van je eigen animatie. Je kunt groepen creëren van objecten om het in zijn geheel te laten bewegen (en bewerken), achtergronden veranderen, vergroten, verkleinen en meer.

Kinderen worden uitgedaagd om aan de slag te gaan met animaties op een simpele wijze. Je hebt zelf, als begeleider, weinig kennis nodig (kinderen kunnen zelfstandig werken). Een prachtige app!

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog.

Succes met animatie,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten