zondag 13 januari 2013

Verborgen verhalen

Hoi Mediavolk,

Vele kinderen hebben het gevoel niet begrepen te worden, logisch want dit worden ze ook vaak niet. We kunnen wijzen naar ouders, leerkrachten en vele andere mensen die in contact staan met de kinderen, maar ik denk dat het vooral belangrijk is om kinderen te laten zien dat zij niet alleen zijn. De TV-serie 'Verborgen Verhalen' geeft ons een inkijk in de diversiteit aan problemen die kinderen kunnen ervaren. Het laat problemen zien die je waarschijnlijk niet had verwacht of waarvan je de ernst niet had ingezien.

Kinderen die de TV-serie volgen zullen sneller begrijpen (en daarom respecteren) dat mensen verschillen; diversiteit zorgt juist voor creativiteit en oplossingen. Als kinderen zichzelf herkennen in het probleem weten zij dat er oplossingen zijn en dat praten bijna altijd helpt (de serie biedt echt oplossingen voor het probleem). Verborgen Verhalen draait niet om de problemen heen maar laat ze zien voor wat het is en toont daarmee aan dat de middelbare school en opgroeien geheel niet gemakkelijk is.

Elke week zijn er nieuwe afleveringen dus het is mogelijk om elke week met je klas te kijken naar 'Verborgen Verhalen'. Houd daarom de volgende pagina in de gaten: Verborgen Verhalen, en kijk de afleveringen online met je klas.

Het is van oorsprong een EO show, dat betekent dat er een religieuze boodschap in zit. Ik vind het niet overheersend en vind het ook geen probleem om het te laten zien in een openbare basisschool. Persoonlijk vind ik dat de boodschap er wel uitgelaten had kunnen worden, de serie heeft weinig te maken met geloof.

Vanaf de aflevering 'Sophie' vind ik de serie echt heel sterk. De afleveringen krijgen nu de naam van het kind waar de aflevering over gaat. Deze afleveringen kun je vinden op de vijfde pagina: Verborgen Verhalen

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met verhalen,

Martijn


Geen opmerkingen:

Een reactie posten