maandag 7 januari 2013

Mindmappen met Mindmeister

Hoi Mediavolk,

Let op! Mindmeister is een betaalde website. Er is een demo-modes die erg bruikbaar is, maar met veel minder functies. Ik gebruik de gratis versie en vind het alsnog een geweldige website!

Mindmappen op papier is een interessante activiteit. Kinderen leren dat alle meningen tellen, maar dat er altijd kernwoorden zijn voor een onderwerp. Het nadeel is dat het op papier altijd veel tijd kost. Vervolgens heb je hele grote vellen met mindmaps waar vaak geen ruimte voor is in de klas.

De gouden oplossing is die van http://www.mindmeister.com/nl . Een website waar je gemakkelijk mindmaps kan maken op het digibord. Je kan notities toevoegen voor elke vertakking die je hebt gemaakt. Je kan plaatjes toevoegen van een standaard database van de website, maar je kan ook zelf dingen toevoegen (zelfs documenten in de betaalde versie). Je creëert hiermee meer dan alleen een mindmap, je kan zelf een volledige database creëren voor een onderwerp. Met het toevoegen van links naar websites en vele afbeeldingen en dergelijken kan je gemakkelijk een veilige leeromgeving creëren voor kinderen; de Mindmeister website kan dan gebruikt worden als startpagina voor kinderen.

Mindmeister is zeer gebruiksvriendelijk en absoluut te gebruiken door kinderen. De website, in tegenstelling tot vele andere presentatie-websites, is in het Nederlands. Een absolute aanrader voor het delen van visies en het toelichten van diverse onderwerpen.

Het is mogelijk om de mindmaps met elkaar te delen en de mindmaps op te slaan in de betaalde versie. Hoogstwaarschijnlijk zal je gebruik willen maken van de gratis versie. Hoewel je het geheel niet kan delen of opslaan kan je d.m.v. 'printscreen' (een icoon op je toetsenbord) het geheel toch kopiëren en opslaan. Druk daarvoor eerst op F11 zodat je een volledig scherm krijgt, druk daarna op printscreen. Nadat je op printscreen hebt gedrukt ga je naar Paint (of soortgelijke software) en druk je op plakken (rechtermuisknop> plakken, of ctrl+v). Je ziet dat je gehele beeldscherm is gekopieerd. Je kan het bestand nu opslaan en later terugkijken of delen met ouders/verzorgers/collega's.

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met Mindmeister,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten