vrijdag 12 juli 2013

Les beatbox?

Hoi Mediavolk,

In dit schooljaar kwam het onderwerp: beatbox, aan bod. De kinderen deden wanhopige pogingen om goed te kunnen beatboxen. Aangezien de kinderen geïnteresseerd bleven was het duidelijk dat er een beatbox les moest volgen!

Wat heb je nodig?
- Microfoon met snoer (4/5 meter)
- Box (met microfoon input)

Optioneel:
- Mengpaneel
- Pedalen voor effecten en/of computer

Zoals bij elke les speelt inspireren een belangrijke rol. Er staan genoeg prachtige video's op het internet:



Nu de kinderen geïnteresseerd zijn is het belangrijk om je eigen vaardigheden te laten zien. Als je niet kan beatboxen is het handig dat je iemand uit je omgeving haalt die het wel kan! De basis van het beatboxen begint met: 'poesje katje'. Het herhalen van deze woorden en het langzaam over laten gaan naar 'drum/beatbox' geluiden werkt erg goed! Elk kind in de klas moet een beurt krijgen om te beatboxen. Het is daarom verstandig om in een kring te gaan zitten en de microfoon rond te laten gaan. Dit geeft elk kind de mogelijkheid om kort in de aandacht te staan, maar ook zeker niet te lang (want het is best spannend)!

Na de basis is het mogelijk om kinderen te laten experimenteren. Je kunt zelf enkele voorbeelden geven van een opening en/of afsluiting. Ook is de mimiek en de bewegingen die je maakt tijdens het beatboxen van belang: denk hierbij aan het aanslaan van de (denkbeeldige) hihat wanneer je het bijpassende geluid maakt.

Het beatboxen kan uiteindelijk gebruikt worden voor een maandsluiting of zelfs een musical, maar let op: verwacht een hoop rondvliegend speeksel!

Alle kinderen moeten een succes ervaring hebben tijdens het beatboxen: (diverse) complimenten!

Vergeet niet een comment achter te laten en lid te worden van mijn blog!

Succes met beatboxen,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten